×

Hur städar man en pool

Hur städar man en pool på bästa sätt?

Att ha en egen pool i trädgården kan vara en riktigt härlig upplevelse, speciellt under varma sommardagar. Men med poolen kommer också ett visst underhåll, och att hålla den ren och fräsch är en viktig del av det. Här är några tips för hur du på bästa sätt städar din pool.

Först och främst är det viktigt att ha rätt utrustning. En poolskimmer, som är en lång pinne med ett nät i änden, är perfekt för att ta bort löv och annat skräp som flyter på ytan av vattnet. Det är också bra att ha en poolborste för att kunna rengöra poolväggarna och botten. Ett vakuum kan också vara användbart för att rengöra botten av poolen.

Hur städar man en pool

När du rengör poolen är det viktigt att tänka på pH-värdet i vattnet. pH-värdet bör ligga mellan 7,2 och 7,8 för att vattnet ska vara hälsosamt för badande och för att kemikalierna som används för att hålla poolen ren ska fungera som de ska. Du kan använda en pH-mätare för att kontrollera pH-värdet och justera det med pH-justerare om det behövs. Vi lär dig hur städar man en pool

Ett annat viktigt steg i att städa poolen är att rengöra filteret. Poolfilteret fångar upp smuts och andra partiklar som kan finnas i vattnet, och bör rengöras regelbundet. Hur ofta filteret behöver rengöras beror på poolens storlek och hur ofta den används, men en gång i veckan är en bra riktlinje.

Förutom de grundläggande stegen är det också bra att regelbundet chocka poolen. Chockning innebär att du lägger till en större mängd av ett kemiskt medel som tar bort bakterier och alger från vattnet. Det är en bra metod för att hålla vattnet rent och fräscht.

Slutligen är det viktigt att tänka på säkerheten när du städar din pool. Se till att ha en säkerhetsföreskrift för poolområdet och följ alltid tillverkarens instruktioner för underhåll av poolen. Om du inte är säker på hur du ska göra, kan det vara bra att kontakta en professionell poolstädningstjänst.

Sammanfattningsvis är att städa en pool inte svårt om du har rätt utrustning och följer några grundläggande steg. Se till att ha rätt pH-värde i vattnet, rengör filteret regelbundet, chocka poolen och tänk på säkerheten. Med dessa steg kan du hålla din pool ren och fräsch och njuta av den hela sommaren.

16 Mar 2023

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er Pool. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis Offert